HAPPY PATISSERIE-KIT
GRATIS vanaf € 60 aankoop* !
De perfecte kit om heerlijke kerstlekkernijen mee te maken!

Kit voor het maken, personaliseren en uitdelen van lekkere koekjes, lolly’s en kerstgebak! De kit bestaat uit 12 lollystokjes, een vorm voor 6 lolly’s, 5 uitsteekvormpjes en een bakvorm van een kerstman. De kit wordt bovendien geleverd in een mooie kartonnen doos!
Extraatje: onze 3 lievelingsrecepten:
KERSTMANTAART
Ingrediënten :
125 gram gewone yoghurt,
125 gram suiker,
125 gram bloem,
125 gram maïzena,
2 hele eieren,
1 vanillestokje,
½ zakje bakpoeder.

Klop in een kom de eieren met de suiker tot een wit mengsel. Voeg de zaadjes van het vanillestokje, de yoghurt, de bloem, de maïzena en het bakpoeder toe. Meng alles tot een glad deeg. Giet het mengsel in de kerstmanvorm totdat deze tot 2/3 is gevuld.
Plaats 15 minuten in de oven op 180 °C (thermostaat 6) - Haal de vorm uit de oven zodra de taart opzwelt. Laat de taart eerst afkoelen en haal hem dan uit de vorm. Je kunt hem versieren met glazuur in allerlei kleuren en met snoepjes …
CHOCOLADELOLLY’S
Ingrediënten :
1 reep pure bakchocolade,
1 eiwit,
100 gram poedersuiker,
voedingskleurstoffen.

Plaats de lollyvorm op een verhoging.
Breek de chocolade in stukjes en laat de chocolade au bain-marie smelten. Giet de gesmolten chocolade in de vorm en steek de lollystokjes in de chocolade. Controleer of het uiteinde van het stokje echt in de chocolade zit.
Laat afkoelen en plaats vervolgens de vorm in de koelkast: zo kun je straks de lolly’s heel gemakkelijk uit de vorm halen. Maak het glazuur door 1 theelepel eiwit te mengen met de poedersuiker. Verdeel het glazuur over verschillende kopjes: vul een kopje met wit glazuur en de andere kun je kleuren zoals je zelf wilt (een druppeltje kleurstof is voldoende). Haal de lolly’s uit de vorm en versier ze met het glazuur met behulp van een tandenstoker.
KERSTKOEKJES
Ingrediënten :
250 g bloem,
100 g zachte boter,
125 g suiker,
50 g amandelpoeder,
1 ei en 1 theelepel bakpoeder.

Specerijen naar keuze:
kaneel, gember, nootmuskaat, citroenschil (sinaasappel- of mandarijnschil) en 1 eierdooier (gemengd met een beetje water).

Verwarm de oven voor op 200 °C (thermostaat 6-7).
Meng de bloem, het bakpoeder, de suiker en het amandelpoeder in een grote kom. Voeg de boter en het ei toe en meng het geheel met een vork. Kneed vervolgens het deeg met de hand en voeg de specerijen naar keuze toe (u kunt ook verschillende deegbolletjes maken met verschillende specerijen voor koekje met een verschillende smaak).
Rol het deeg uit met een deegroller en snijd de vormen uit met de uitstekers en leg de uitgesneden vormen op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Strijk een beetje eigeel met kaneel over de koekjes zodat ze mooi goudgeel worden en bak ze 7 tot 10 minuten in de oven (in de gaten houden tijdens het bakken).
Laat de kerstkoekjes eerst afkoelen voordat u ze gaat versieren.
Gebruiksaanwijzing:

Siliconen bakvormen: de bakvormen hoeven niet te worden ingevet, behalve om culinaire redenen of voor het eerste gebruik. Ze kunnen in elke oven worden gebruikt (traditionele oven en magnetron). Niet in direct contact brengen met een vlam of een verwarmingselement. Niet met een mes in de bakvorm snijden. Niet gebruiken om te braden. Plaats geen lege bakvorm in de oven. Onderhoudstips voor siliconen bakvormen: met de hand afwassen of in de afwasmachine. Gebruik geen schuurmiddel of een pannensponsje om de bakvorm schoon te maken.
Uitstekers: met de hand afwassen. Plaats de uitstekers niet in de oven tijdens het bakken.
*5 plastic uitsteekvormpjes van ca. 7 cm. Siliconen taartvorm van 17,5 cm x 10,5 cm. 12 plastic stokjes van 8 cm. Siliconen vorm voor 6 lolly’s van 23 cm x 9,5 cm. Kartonnen opbergdoos van 24,5 cm x 10,5 cm. Voldoet aan de geldende wetgeving.

* De geschenkaanbieding "HAPPY Patisserie-kit" is enkel geldig op vertbaudet.be van 10-11-2020 t.e.m. 22-11-2020 bij elke aankoop van minimaal € 60 en zolang de voorraad strekt.